Med udgangspunkt i sin forskning i Kremls propaganda og desinformation om krigen i Ukraine vil ph.d.-studerende og ekspert i russiske medier, Valentyna Shapovalova, give et indblik i den på samme tid fascinerende og grusomme russiske medievirkelighed, censurens udvikling og de omvendte fortællinger om krigen i Ukraine og os i Vesten.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Vi kommer tæt på Korsbæks borgere, som de lever med magtkampe og intriger - men også med en forløsende humor, der i sit væsen er beslægtet med evangeliet. Set i det lys kan vi spejle os i deres indbyrdes liv og dermed også i hele persongalleriet.
Under det hele ligger evangeliet og "snakker" med, og dette sætter Matador ind i en ny sammenhæng.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Da Kim Larsen engang blev spurgt om, hvor hans inspiration kom fra, pegede han uden at tøve op mod Gud. Desuden sagde han, at det var Helligånden, der rørte ham, når han om natten sad og komponerede nye sange. I mange af hans tekster finder vi ord som nåde, miskundhed, bøn, himmel, engle og Vorherre - ligesom mange af hans sange rummer henvisninger til Bibelen og den danske salmeskat.
Herefter den årlige generalforsamling.
Inger Marie Madsen fortæller H.C. Andersen- eventyr som dramatiserede fortællinger på datidens dansk. Det er en mulighed for at høre vores store forfatter fortalt og at få historierne levendegjort, sådan som de er skrevet.
Velkommen til en festlig jubilæumsaften.
Skammen er uventet vendt tilbage. De unge 68’ere kastede den bort og forbød den. Vi er fri af skam, sagde de. Men i dag rammer skammen ungdommen som en boomerang lige i ansigtet. De skammer sig, selvom de ikke må. De er ikke bange for, at de har gjort noget forkert, men for at blive afsløret. At masken falder. At de mister kontrollen i det afgørende øjeblik, så det viser sig, at de ikke har styr på deres liv.
Men dybt neden under klimaskam, fatshaming og den nye moral ligger den eksistentielle skam, som alle kan blive ramt af: angsten for at det en dag bliver afsløret, at du grundlæggende ikke er værd at elske. Det er den skam, vi deler på tværs af generationer som et sårbart, eksistentielt grundvilkår. Og det er måske i virkeligheden den, vi skal i kontakt med for at genfinde det sunde midtpunkt mellem skamløshed og skamfuldhed.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Jacob Giehm Mikkelsen tager os med ind i et arbejdsværelse, hvor der sjældent er lette løsninger og nemme svar. Til gengæld føres der lange diskussioner på baggrund af store mængder læsestof og grundigt arbejde. Alt dette for at sikre, at alle vinkler bliver belyst, inden rådet kan træde ud i offentligheden med en anbefaling eller to. Jacob vil beskrive rådets arbejde med udfordrende dilemmaer, der rummer argumenter både for og imod.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Ruslands invasion i Ukraine har forvandlet Rusland til en pariastat. Men hvad var det for et Rusland, der var ved at udvikle sig til et på flere måder velfungerende og succesfuldt land i de tre årtier, der gik fra Sovjetunionens sammenbrud i 1991 og frem til invasionen? Thomas Køhler har rejst og arbejdet i Rusland siden 1989, først som russiskstuderende, siden som øststøttekonsulent for Sibiriens oprindelige folk. Tabet af Rusland er også Thomas´ personlige historie om håbet, anerkendelsen af Ruslands særpræg og til sidst katastrofen, der har gjort Rusland til lukket land i formentlig mange år fremover.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Kunstnere har til alle tider skildret det syge menneske – fra bibelske motiver, hvor Jesus helbreder de syge, over verdenskrigenes portrætter af krigsinvalider, symbolismens syge piger og helt frem til i dag, hvor kunstnere både skildrer og undersøger sygdom og funktionsnedsættelser gennem deres kunst. Kunstneriske bearbejdninger hos bl.a. Otto Dix, J.F.Willumsen, Edvard Munch, Hannah Wilke og Frida Kahlo omtales. Hvad kan kunsten i forhold til at italesætte de vilkår og forandringer, som sygdommen medfører i vores liv. Kan kunsten bidrage til vores forståelse af det syge menneske?
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
I foredraget lægges der vægt på de to søskendes liv og virke. Johs. V. er kendt og anerkendt som forfatter. Han har skrevet avisreportager, digte, fortællinger og romaner, som også i dag læses og værdsættes. Thit stod hele livet i skyggen af sin bror. Hendes romaner havde en folkelig udbredelse, men blev ikke anerkendt på parnasset. Hun var kvindesagsforkæmper, og hendes foredrag satte sindene i kog. I dag ser man de to kulturpersonligheder fra nye vinkler.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Bliv medlem af Silkeborgs ældste kulturelle forening. Fra kun kr. 300,- pr. år.